St. de Regenboog

             Project: De regenboog voor Gambia

                            

Via onze dorpsbewoner Siny Vos  die zich inzet voor de Stichting "De Regenboog voor Gambia" hoorden we dat ze op zoek zijn naar sponsers voor een nieuw project in Gambia

In dit dorp met 10.000 inwoners moet men voor een medisch consult ruim 35 kilometer afleggen. Men kent daar geen huisarts, zoals in Nederland, waar je even naar toe kunt, Bevallingen geschieden daar zonder medische begeleiding, met alle gevolgen van dien.

De stichting organiseert activiteiten zoals fancy fairs, boekenmarkten enz. en zorgen dat elke euro ook daadwerkelijk in Gambia terecht komt.

Het ziekenhuis is inmiddels gerealiseerd, er wordt nu gebouwd aan vier woonunits in Bulock, bestemd voor de dokter en zusters. In de huidige situatie verblijven de medewerkers van het ziekenhuis in het dorp en kunnen zij niet altijd tijdig bij het ziekenhuis komen en dat zal dus binnenkort veranderen.

Eind november verwachten wij de oplevering en overhandiging aan de V.D.C. (Village Development Committee) van Bulock te laten plaatsvingen.

We zijn voornemens om een school te gaan bouwen in Farato

De Diaconie heeft besloten dit project de komende 2 jaar te steunen door middel van giften en collectes, helpt u ons ook mee?